Japonya Dışişleri Bakanı Kono'dan G20 Zirvesine İlişkin Açıklama

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, 'liberal uluslararası düzenin sağlanmasının' gelecek ay Japonya’da düzenlenecek olan G20 Zirvesi'nin en önemli gündem konusu olacağını belirtti

25.05.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-14:27)

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Paris'te OECD'ye üye ülkelerin iş dünyası temsilcileri ve hükümet görevlileriyle birlikte düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Kono, uluslararası gündem hakkında değerlendirmeler yaptı. ABD-Çin arasında yükselen ticari ve teknolojik gerilime değinen Kono, korumacı eğilimlerin ülkeler arasında gerginliklere yol açtığını belirtti. 

'ULUSLARARASI TOPLUM İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI'  

Gelecek ay Japonya’da yapılacak olan G20 Zirvesi'nin öneminin üzerinin durdan Kono, zirvenin uluslararası toplum için bir dönüm noktası olduğu ve uluslararası düzene duyulan güvenin kaybedildiği bir dönemde gerçekleşeceğini aktardı.

Sistemin 2. Dünya Savaşı'ndan bu zamana kadar küresel refah sağladığını belirten Kono, G20 Zirvesi'nde en büyük önceliklerinin özgür ve adil bir ticaret sistemi dahil olmak üzere liberal uluslararası düzene destek vermek olduğunu kaydetti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal