İtalya ve Güney Kore'de Korona Virüs Vakalarında Artış

Güney Kore'de son bir haftada koronavirüsten enfekte olan kişi sayısında büyük artış yaşandı. 17 Şubat'ta 30 olan vaka sayısı, bugün itibarıyla 833'e çıktı.

24.02.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-16:06)

İtalya'da hafta sonu 16 kişide daha yeni tip koronavirüs testlerinde pozitif sonuç çıktığı bildirildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'da bulunan habere göre, hafta sonu merkezi Milano olan Lombardiya bölgesinde 14, merkezi Venedik olan Veneto bölgesinde 2 yeni vakaya rastlanıldı.

Sivil Savunma Ajansı Başkanı Angelo Borrelli, yeni vakalarla ülkede görülen toplam vaka sayısının 152'ye, ölü sayısının ise 3'e çıktığını bildirdi.

Koronavirüsün salgınının ülkenin kuzeyindeki bölgelerde hızla yayılması nedeniyle pek çok şehirde eğitim ve öğretime bir haftalığına ara verildi.

Milano'nun Duomo Katedrali başta olmak üzere pek çok kilise kapatılırken, geleneksel Venedik Karnavalı iptal edildi.

GÜNEY KORE'DE VAKA SAYISINDA ANİ ARTIŞ

Ülkede koronavirüsün sebep olduğu salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Yeni vakaların yüzde 60'ının ülkenin güneydoğusundaki Daegu şehrindeki bir kilise cemaatine mensup olduğu ifade edildi.

Diğer yandan, 13 silahlı kuvvetler mensubunda da koronavirüse rastlandı.

Vakaların aniden artış göstermesi sebebiyle 15 ülke, Güney Kore vatandaşlarına seyahat kısıtlamaları ve giriş yasağı getirdi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ta bulunan habere göre, İsrail, Bahreyn, Ürdün, Kiribati, Samoa ve Amerikan Samoası, Güney Kore'den seyahat edenlerin ülkeye girişlerini yasakladı.

İsrail, cumartesi günü Tel Aviv'e inen Kore Hava Yollarına ait 180 Güney Koreli yolcu taşıyan uçağı geri dönmeye zorladı.

Diğer yandan İngiltere, Türkmenistan, Kazakistan, Etiyopya, Uganda ve Brunei, Güney Kore'den ve koronavirüsün etkilediği diğer ülkelerden gelen ziyaretçiler için kontrolleri sıkılaştırırken, ziyaretçilerden sağlık durumundaki bozulmaları bildirmelerini talep etti.

Orta Doğu ülkesi Umman; Güney Kore, Çin, İran ve Singapur'dan ülkeye gelen ziyaretçilere 14 gün karantinada tutulma zorunluluğu getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal