İsviçre'de Korona Virüs Vakası Görüldü

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs İtalya ve İran'da da etkili olurken, İsviçre Sağlık Bakanlığı 1 kişide korona virüs görüldüğünü açıkladı.

26.02.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-09:05) İsviçre'de Korona Virüs Vakası Görüldü

 

Korona virüs dünya üzerinde yayılmaya devam ediyor. Son olarak İtalya ve İran'da ölümler yaşanmaya başlarken, İsviçre Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkede korona virüs vakası görüldüğü belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklmada, ülkenin İtalyanca konuşulan güney bölgesinde ve İtalya sınırında yer alan Ticino kantonunda yaşayan 70'li yaşlarda bir erkeğin virüse yakalandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca virüsün bulaştığı kişinin yaklaşık olarak 10 gün önce İtalya'da olduğu ve Milano yakınlarındaki bir etkinliğe katıldığı da belirtildi. İsviçre basının aktardığı haberlerde, salgına yakalanan kişinin etkinlikte virüsü kaptığı ve ilk belirtilerin 2 gün sonra ortaya çıktığı aktarıldı.

Virüse yakalanan kişinin bir süre ailesi ile kaldıktan sonra Ticino'da bulunan bir klinikte karantinaya alındığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Ayrıca İsviçre İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, ülkede şu ana kadar 300 korona virüs vakasının tespit edildiği fakat bunların hiçbirinde teyit edilmiş bir vaka bulunmadığı belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal