İsrailliler Filistin Vatandaşlarının Zeytin Hasatlarına Saldırdı

İsrailliler, Cumartesi günü işgal altındaki Kuzey Batı Şeria'nın güneyindeki Nablus Şehrindeki Burin köyündeki Filistinli çiftçilere ve zeytin hasatlarına saldırdılar.

20.10.2018-15:03 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-15:00) İsrailliler Filistin Vatandaşlarının Zeytin Hasatlarına Saldırdı

İsrailliler, Cumartesi günü işgal altındaki Kuzey Batı Şeria'nın güneyindeki Nablus Şehrindeki Burin köyündeki Filistinli çiftçilere ve zeytin hasatlarına saldırdılar. Filistin Otoritesi  Wafa Haber Ajansı, bir grup İsrailli yerleşimcinin Filistinli çiftçilere zeytin toplarken topraklarını terketmeye zorlamak için kayalar attığını bildirdi.Tanıklar, çiftçilerin yerleşimcilerden uzak durmaya çalıştıklarını söyledi. Geçen hafta, Nablus'taki bir köyde, Filistinli bir çiftçi zeytin ağaçlarını hasat ederken İsrailli yerleşimciler tarafından saldırıya uğramıştı. Yerleşimciler ayrıca başka bir çiftçinin de onlarca zeytin ağacının kökünü sökmüştü.

Filistinli aileler için zeytin ağaçları temel gelir kaynağıdır, ancak hasat mevsimi yaklaştıkça, İsrailli yerleşimciler Filistin topraklarını hedef aldı ve ciddi ekonomik zararlara neden oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal