İsrail Muhalefetinden Netanyahu'nun Gazze Politikasına Eleştiri

İşgal altındaki Gazze Şeridi'nde meydana gelen son gerilim, İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesle sona ererken, İsrail'de muhalefet Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze politikasını kınadı.

06.05.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-15:50)

İşgal altındaki Gazze Şeridi'nde meydana gelen son gerilim, İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesle sona ererken, İsrail'de muhalefet Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze politikasını eleştirdi.

Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, Twitter hesabından açıklama yaparak "İsrail'e 700'e yakın roket atıldı, 4 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Tüm bunlar İsrail'in caydırıcılığını kaybetmesi ve bir kere daha Hamas ile diğer terör gruplarının şantajlarına boyun eğmesinin sonucudur." sözlerini iletti.

İşçi Partisi lideri Avi Gabbay ise varılan ateşkesten memnun olduğunu belirterek yaşananlar yüzünden Netanyahu'ya yüklendi.

'GERGİNLİK YAŞANMASI AN MESELESİ'

Netanyahu'yu Hamas'ı güçlendirdiği iddiasıyla suçlayan Gabbay, "Eğer uzun soluklu siyasi çözüm bulunmazsa bir sonraki gerginliğin yaşanması an meselesi." sözlerinde bulundu.

Netanyahu'nun partisi Likud'un önde gelen isimlerinden eski Bakan Gideon Sa'ar ise ateşkes hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail'in bunda bir çıkarı yok." ifadesini kullanarak Başbakan'ı kınadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal