İsrail Güçleri Filistin Köyü Arakib'i 143’üncü Kez Yıktı

İsrail kuvvetleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde yer alan Filistinlilerin ikamet ettiği Arakib köyündeki evleri 143’üncü defa yıktı.

14.05.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-16:15)

Arakib Savunma Komitesi Üyesi Aziz Et-Turi yaptığı açıklamada, İsrail kuvvetlerinin köye baskın gerçekleştirdiği ve köydeki evleri yıktığını aktardı.

İsrail'in Temmuz 2010'dan beri Arakib köyünde 143'üncü defa yıkım yaptığını söyleyen Turi, “Sıcak havaya ve Ramazan ayında olmamıza karşın İsrail kuvvetleri köydeki evleri yıkmakta ısrar etti. Kadınları, çocukları ve yaşlıları evsiz bıraktı.” sözlerini kullandı.

Turi, daha önce yaptıkları gibi evleri yeniden kuracaklarını ve köyü terk etmeyeceklerinin altını çizerek, "Köyümüzü tekrardan inşa edeceğiz. Ne olursa olsun topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu topraklardan çıkmayacağız." dedi.

ARAKİB KÖYÜ

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010'da gerçekleştirdiği Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli ikamet ediyor. İsrail hükümeti, köyün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini ileri sürüyor. Köyde yaşayan halk ise toprakların, İsrail'in kurulmasından çok daha önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını söylüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal