İsrail Gazze'ye Saldırı Başlattığını Resmen Duyurdu

İsrail, sınırda ordularına yönelik saldırı olduğunu iddia ederek, Gazze’ye savaş uçakları, tank ve toplarla gerçekleştirdiği saldırının sürdüğünü açıkladı.

20.07.2018-22:14 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-22:48)

İsrail güvenlik güçlerine ait savaş jetleri, Gazze'nin doğu sınırındaki Zeytun Mahallesi'nde Hamas’a ait olduğu iddia edilen askeri noktalara hava harekatı gerçekleştirdi. Harekat sonucu, saldırı bölgesinden dumanlar yükseldi.

İsrail güvenlik güçleri, bugün Gazze’ye savaş uçakları, tank atışı ve toplarla gerçekleştirdiği saldırının sürdüğünü açıkladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan İsrail ordu sözcülüğünden bir yetkili, Gazze sınırındaki İsrail askerlerine ateş açıldığını iddia ederek, buna karşılık İsrail ordusunun Gazze’ye harekat başlattığını ifade etti.

İsrailli yetkili, İsrail güvenlik güçlerine savaş jetlerinin Gazze üzerinde uçmaya devam ettiğini ifade ederken operasyonun ne zaman sona ereceğine dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Diğer yandan İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada da jetler ve tanklarla Hamas’a ait olduğu belirtilen askeri noktalara geniş çaplı saldırı başlatıldığı ifade edildi.

İsrail ordunun yüksek alarm seviyesinde olduğuna dair ifadelerin yer aldığı açıklamada "Hamas, gerilimi tırmandırmayı seçti ve bu eylemlerin sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ordusu şu anda (Gazze’de) çeşitli yerlere saldırı düzenliyor’’ denildi.

NETANYAHU GENELKURMAY KARARGAHINDA

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze’deki durumu dair bilgi almak için başkent Tel Aviv’deki Genelkurmay karargahına gitti.

Mevzu bahis toplantıya dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal