İsrail, Doğal Gaz Hattı İçin Türkiye İle Müzakereye Hazır

İsrail'in Avrupa'ya doğal gaz taşıyacak boru hattı inşası için Türkiye ile müzakereye hazır olduğu iddia edildi. Hattın, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan boru hattına alternatif olmadığı bildirildi.

17.12.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-12:01) İsrail, Doğal Gaz Hattı İçin Türkiye İle Müzakereye Hazır

"İsrail, Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak boru hattı inşası için Ankara ile müzakereye hazır."

Söz konuau iddia, İsrail resmi yayın kuruluşu tarafından KAN'ın muhabiri Amichai Stein tarafından gerçekleşti.Buna göre İsrailli yetkililer, "Eğer Türkiye, İsrail gazını Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşası konusunda ciddi ise biz müzakereye açığız" mesajı verdi. 

Stein, İsrail'in muhtemel boru hattını, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan boru hattına alternatif olarak görmediğini belirtti. İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise iddiaya ilişkin yorum yapmaktan kaçındığını da dile getirdi.İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan ve Tamar'da yaklaşık 800 milyar metreküp rezerv bulunduğu öngörülüyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bu kaynaklara ek olarak bölgede yaklaşık 2 trilyon 200 milyar metreküp doğal gaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini açıklamıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal