İsrail AA Kameramanının Da Dahil Olduğu 7 Gazeteciyi Gözaltına Aldı

İsrail kuvvetleti, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğusundaki Kuzey Ağvar bölgesinde aralarında Anadolu Ajansı kameramanının da bulunduğu 7 Filistinli gazeteci ile insan hakları alanında çalışmalar yapan bir aktivisti gözaltına aldı.

13.05.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-12:58)

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusundaki Kuzey Ağvar'da aralarında Anadolu Ajansı kameramanının da bulundupu 7 Filistinli gazeteci ile insan hakları alanında çalışmalar yapmakta olan bir aktivisti gözaltına aldı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail kuvvetleri, gazeteciler ile aktivistin kimliklerine el koyarak onları bölgede yer alan bir karargaha götürdü.

Gözaltına alınanların AA kameramanı Hişam Ebu Şakra ile gazeteciler Halid Bedir, Hazim Nasır, Mahmud Fevzi, Şadi Cerarğa, Ranin Savafta, Şeza Hammad ile aktivist Faris Kabha olduğu belirtildi.

Söz konusu kişilerin gözaltına alınma sebebine ilişkin bilgi edinilemezken, İsrail'den konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

AA KAMERAMANINDAN AÇIKLAMA

AA kameramanı Hişam Ebu Şakra, gözaltına alındığı esnada yaptığı açıklamada, Kuzey Ağvar'daki Hırbet Hıms el-Fuga'da ikamet eden 15 ailenin bölgeden tahliyelerini görüntülemek istediklerini fakat İsrail askerlerinin, "kapalı askeri bölge olduğu nedeniyle" kendilerine engel olduğunu aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal