İsrail AA Foto Muhabiri Üzerindeki Baskılarına Devam Ediyor

AA foto muhabiri Mustafa Kharouf'un eşi Temam Kharouf, "Basın toplantısına başlamadan önce Kharouf beni aradı ve yetkililerin sınır dışı edilip Ürdün'e gitmeyi kabul ettiğini yazmasını istediklerini söyledi." dedi.

13.05.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-17:04)

İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki evinde 22 Ocak'ta gözaltına alınan ve o günden beri İsrail'e ait bir sınır dışı merkezinde tutulan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mustafa Kharouf'un eşi Temam, İsrail hükümetinin Kharouf üzerindeki baskısına sürdürdüğünü ifade etti. 

Uluslararası Af Örgütü, Kudüs Üniversitesi ve El-Hak İnsan Hakları Örgütü İsrail'in sınır dışı ederek Ürdün'e gönderme tehdidi yaptığı AA foto muhabiri Kharouf'un durumuna dikkati çekmek amacıyla Doğu Kudüs'te basın toplantısı gerçekleştirdi.

112 GÜNDÜR GÖZALTINDA TUTULUYOR

Temam, toplantıda yaptığı açıklamada, eşinin 112 günden beri İsrail'e ait Givon Sınır Dışı Merkezi'nde tutulduğunu söyleyerek, hem Kharouf'un hem de ailesinin zor günler yaşadığını belirtti. 

Yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarını tutamayan Temam, Kharouf'un Givon'da sağlıksız yiyeceklerle orucunu tutmaya çabaladığını, moralinin ise gün geçtikçe kötüye gittiğini vurguladı.

Temam, eşinin artık özgürlüğüne kavuşmak ve çok sevdiği foto muhabirliği görevine geri dönmek istediğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal