Irkçı Saldırıya Berlin'de Sessiz Protesto

Hanau'da gerçekleşen ve 5’i Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı terör saldırısı Berlin'de Brandenburg Kapısı önünde sessiz protesto edildi.

21.02.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-10:04)

Berlin'de Hükümet ortağı SPD Partisi tarafından düzenlenen sessiz mitinge binlerce kişi katılım gösterdi. Söz yerine sükûtun kullanıldığı, sloganların atılmadığı mitingde, katılımcılar el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Hanau'daki saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu, mumlar yakıldı ve olay yerine çelenkler bırakıldı.

Aralarında SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak, Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckhart gibi siyasetçilerin de bulunduğu pek çok siyasetçi mitinge katılım gösterdi.

SPD Federal Parlamento Milletvekili Cansel Kızıltepe, Hanau'da hayatını kaydebenlerin acılarını sessizce yaşamak için Brandenburg Kapısı önünde toplandıklarını kaydetti. Artan ırkçı saldırıların sonunun ne olacağını bilmediğini ifade eden Kızıltepe, “Dokuz insanımız öldü. Bu nereye gidecek bilmiyoruz. NSU cinayetleri, Lübcke olayı, Halle olayı ve şimdide Hanau olayı, bu ırkçı saldırılar bitmek bilmiyor. Aksine daha da çoğalıyor. Aşırı sağcı AfD'nin güçlenmesi ile de ilgili olduğunu düşünüyorum bu artışın. Irkçılar, aşırı sağcı oyların artmasından kuvvet buluyorlar. Bunlar tek başına hareket eden kafayı yemiş insanlar değil, aksine bunların ki organize ırkçılıktır. Hepimiz endişeliyiz. Bunlar bize gösteriyor ki politika artık gözünü kulağını daha çok açmalı, daha dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

Sessiz mitinge Berlin'de faaliyet gösteren bazı STK'lar da katılarak destek verdi. Polisin güvenlik tedbirleri aldığı mitingde herhangi bir sorun çıkmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal