İranlı Bakan Türkiye ve İran’ın İlişkilerini Geliştirmek İçin Güçlü Bir İradeye Sahip Olduğunu Söyledi

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Cehromi, Türkiye ve İran'ın ilişkileri geliştirmek için güçlü bir iradeye sahip olduğuna vurgu yaparak, dijital teknoloji alanında iş birliği yapılabileceğini belirtti.

24.12.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:33) İranlı Bakan Türkiye ve İran’ın İlişkilerini Geliştirmek İçin Güçlü Bir İradeye Sahip Olduğunu Söyledi

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, "Türkiye-İran Bilişim ve İletişim Alanlarında İşbirliği Çalışma Grubu Birinci Toplantısı" için Tahran'da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile bir araya geldi.

Görüşmenin iki ülkenin ortak hedefleri için motivasyon sağladığını belirten Cehromi, "Türkiye ve İran ilişkilerini geliştirmek için güçlü bir iradeye sahip. Tarım ve sanayi alanında çok iyi bir iş birliği var ve gelecek dijital teknolojidedir." Açıklamasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile ay başında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı görüşmeye de değinen Cehromi, D-8 İletişim Grubu Toplantısı için davet aldığını ve Türkiye'de yapılması planlanan bu toplantıya katılacağını kaydetti.

Cehromi, "İki ülke arasında bilişim teknolojileri alanındaki ortak komisyon toplantılarını hızlıca yapabileceğimizi temenni ediyorum." Değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal