İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney: 'Yüzyılın Anlaşması Ahmakça Bir Plan'

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı ve "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği planı "ahmakça" olarak nitelendirdi.

05.02.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-17:33) İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney: 'Yüzyılın Anlaşması Ahmakça Bir Plan'

İran devlet televizyonuna göre, İran devriminin 41'inci yıl dönümü münasebetiyle başkent Tahran'da düzenlenen programda yaptığı konuşmada Hamaney, ABD'nin sözde barış planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu planın birkaç yönden başarısızlığa mahkum olduğunu söyleyen Hamaney, "Yüzyılın Anlaşması, sonucu olmayacak ahmakça ve kötü niyetli bir plan. Bu plan Trump ölmeden ölür." ifadesini kullandı.

ABD'nin Filistinliler adına karar almasının "kabul edilemez" olduğunun altını çizen Hamaney, "Amerikalılar ve Siyonistler, kendileriyle alakası olmayan konuda anlaşma yaptılar. Filistin, Filistinlilerindir. Siz kim oluyorsunuz da Filistin hakkında karar alıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Ülke Güvenliği İçin Sandığa Gidin"

İran'da 21 Şubat'ta yapılacak genel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hamaney, ülkenin güvenliği için halkı sandığa çağırdı.

Hamaney ayrıca, "Bazıları beni sevmeyebilir. Eğer İran'ı seviyorlarsa ülke güvenliği ve sorunların çözümüne katkı sağlamak için sandığa gitmelidirler." sözlerini kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal