İran'dan ABD'ye Tehdit: İran'la Savaş Tüm Savaşların Anasıdır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın müzakereden taraf olduğunu fakat ABD'nin bütün yaptırımları kaldırması gerektiğini ifade etti. Ruhani, "İran'la barış tüm barışların anası, İran'la savaş tüm savaşların anasıdır" dedi.

06.08.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-14:04) İran'dan ABD'ye Tehdit: İran'la Savaş Tüm Savaşların Anasıdır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin yaptırım listesine aldığı Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve bakanlık personeli ile, Dışişleri Bakanlığı binasında bir görüşme yaptı. Hasan Ruhani, İran'ın müzakereden taraf olduğunu fakat müzakere için ABD'nin bütün yaptırımları kaldırması gerektiğini ifade etti.

"ABD BARIŞ İSTİYORSA YAPTIRIMLARI KALDIRMALI"

Washington yönetiminde siyaset mekanizmasının işlemediğini iddia eden İran Cumhurbaşkanı, "Biz daha önce de söyledik gene vurguluyoruz. İran müzakere ve diyalog ehlidir. ABD gerçekten müzakere istiyorsa her şeyden önce bütün yaptırımları kaldırmalıdır" sözlerini kullandı.

"İRAN'LA SAVAŞ TÜM SAVAŞLARIN ANASIDIR"

ABD ile bölgedeki gerginlik meselesine de değinen Ruhani, "İran'la barış bütün barışların anası, İran'la savaş da bütün savaşların anasıdır. Bölgedeki askerleriniz için güvenlik mi istiyorsunuz? O halde güvenliğe karşı güvenlik. Bizim güvenliğimize zarar verirseniz kendinizin güvende olacağınızı düşünemezsiniz. Barışa karşı barış, petrole karşı petrol. Siz bizim petrolümüzü engelleyip başkalarının petrol satmasını sağlayamazsınız" biçiminde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal