İran'daki Hükümet Karşıtı Protestolarda 79 Kişi Gözaltına Alındı!

İran İstihbarat Bakanlığı, Huzistan eyaletinde benzin zammı eylemlerine yönelik 79 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi.

02.12.2019-16:58 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-16:48)

İran İstihbarat Bakanlığı, Huzistan eyaletinde benzin zammı eylemlerine yönelik 79 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi.

İran medyasına göre, İstihbarat Bakanlığı tarafından aktarılan yazılı bilgide, "Gösterilerde kamu ve özel mülklere yönelik saldırılarda bulunan 79 kişi, beraberlerindeki çeşitli marka silah ve mühimmatlarla gözaltına alındı." açıklaması yapıldı.

Aynı açıklamada bahsi geçen kişilerin Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan bir ülkede eğitim aldıkları bilgisi öne sürüldü. ABD yaptırımlarının da sonucu olarak ekonomik sıkıntılar çeken İran halkı, 15 Kasım'da benzine 3 kat zam yapıldığının belirtilmesinin ardından ülke genelinde protestolara başlamıştı.

Bahsi geçen protestolarda, kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları ve marketler büyük zarar görmüştü. Olaylarla ilgili henüz İran makamları tarafından "ölü, yaralı ve gözaltılar" hakkında resmi bir açıklama söz konusu olmazken, Uluslararası Af Örgütü gösterilerde en az 161 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal