İran Ordusu'ndan Hükümetin Nükleer Kararına Destek

İran Genelkurmay Başkanlığı, hükümetin ABD'nin yaptırımlarına karşılık nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen askıya almasını desteklediklerini ve İran'a karşı girişilecek muhtemel askeri eylemlere "pişman edici" bir yanıt vereceklerini belirtti.

08.05.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-15:14)

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın nükleer anlaşmanın imzalanmasından bu zamana kadar yükümlülüklerini yerine getirdiği fakat ABD'nin anlaşmadan çekilmesinin ardından anlaşmanın tarafı Avrupa ülkelerinin verdiği sözleri yerine getirmemesinden dolayı bu kararı aldığı açıkladı.

Yapılan açıklamada, hükümetin aldığı kararlara tam destek verildiği bildirilerek, "Düşmanlara İran'a karşı girişilecek her türlü eylemin silahlı kuvvetlerin pişman edici yanıtıyla karşılaşacağı uyarısında bulunuyoruz." sözleri kullanıldı.

İRAN'DAN 60 GÜNLÜK URANYUM KARARI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, ABD'nin yaptırımlarına karşılık, anlaşmayla sınırlanan "300 kilogram üzerindeki zenginleştirilmiş uranyumu ve ağır suyun 130 tondan fazlasının yurt dışına satılmasını" 60 gün boyunca durdurduklarını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal