İran Meclis Başkanı: ABD'nin Şartlarını Kabul Etmeyeceğiz

İran Meclis Başkanı Laricani, ABD'nin yeni bir anlaşma için ileri sürdüğü koşulları hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini belirtti.

02.05.2019-17:40 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-17:20)

İran resmi ajansı IRNA'nın yayınadığı habere göre, Rezevi Horasan eyaletinde Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen bir törende yaptığı konuşmada İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilme kararından sonra duyurduğu 12 maddenin mantıksız olduğunu ifade etti.

ABD'nin ileri sürdüğü koşulların asla kabul edilmeyeceğini belirten Laricani, "Bizden ABD'nin isteklerine boyun eğmemizi beklemeyin. Bu 12 koşul İran'ı zillete atacaktır. Bu nedenle direnmekten başka yol yoktur." sözlerini aktardı.

'SUUDİ ARABİSTAN GİBİ OLMAMAK İÇİN HAKKIMIZI SAVUNMALIYIZ'

ABD'nin baskılarına rağmen halka sabırlı olmaları çağrısı yapan Laricani, "ABD'nin liyakatsiz yöneticileri, pes etmek zorunda kalacak fakat biz sabırlı olmazsak istediklerine ulaşarak bize de Suudi Arabistan'a yaptıklarını yapacaklar. ABD, Suudi Arabistan'ın hem parasını alıyor hem de onları aşağılıyor. Biz böyle değiliz bu milletin hakkını savunmamız gerekiyor." sözlerini kullandı.

Yaptırımlar sebebiyle ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiklerini belirten Laricani, ülkede kendi kendine yeten bir ekonomik sistem oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal