İran Kanlı Saldırı ile Alakalı 3 Ülkeyi İşaret Etti!

Hafta sonu İran'da yapılan kanlı saldırının ardından İran'dan en net açıklama geldi. İran dini lideri Ali Hamaney, saldırıyı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiğini ve ABD'nin de bunlara yardım ettiğini söyledi.

24.09.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-16:12) İran Kanlı Saldırı ile Alakalı 3 Ülkeyi İşaret Etti!

İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz'da hafta sonu yapılan kanlı saldırının sonrasında Orta Doğu'da tansiyon artıyor.

Tahran hükumeti, 12'si asker 25 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının sonrasında en net açıklamasını dini lider Ali Hamaney aracılığıyla yaptı. Hamaney, saldırıyı gerçekleştirenlerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından finanse edildiğini açıkladı. Hamaney'e göre ABD de saldırganlara yardım etti.

Ahvaz'daki askeri geçit törenini kana bulayan saldırganlar, bir parktan kürsüdeki subaylara ateş etmiş ve sonrasında alandakileri taramıştı.

12 askerini yitiren Devrim Muhafızları, ard arda yaptığı açıklamalarla 'ölümcül ve unutulmaz' bir intikam alınacağını ilan etmiş, İsrail ve ABD liderlerini direkt olarak tehdit etti.

Tahran hükumeti, Cumartesi gününden beri hem ABD hem de Orta Doğu'daki ezeli düşmanı Suudi Arabistan'ı itham ediyor. İran'a cevap veren ABD'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley, Tahran hükumetine aynaya bakmasını tavsiye etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal