İran ile Pakistan'dan Sınırda Ortak Askeri Güç Kurma Kararı

Pakistan Başbakanı İmran Han ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'terörizmle mücadele için Pakistan ile sınırda ortak askeri güç kuracaklarını' açıkladı.

22.04.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-15:13) İran ile Pakistan'dan Sınırda Ortak Askeri Güç Kurma Kararı

Resmi görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla İran'ın başkenti Tahran'a gelen Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından resmi törenle ile karşılandı. İki lideri, heyetler arası görüşmeden sonra ortak basın toplantısı yaptı.

Ruhani, Tahran ile İslamabad'ın ortak askeri güç kuracağını açıklayarak "İran-Pakistan sınırında güvenliğin sağlanması ve terörizmle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla iki ülke sınır muhafızları ve istihbarat birimlerinin dahil olacağı 'Acil Müdahale Gücü' görevinde bulunacak bir askeri birim kurulması noktasında anlaştık" sözlerini aktardı.

Beluçistan bölgesinde meydana gelen olayları hatırlatan Ruhani, "Geçen aylarda İran-Pakistan sınırında teröristlerin acımasız saldırılarına şahit olduk. Pakistan, insanlık dışı eylemlerde bulunan grupları terörist ilan etti ve onlarla terörizm kapsamında mücadele edecek” şeklinde konuştu.

‘ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKE İLİŞKİLERİMİZİ BOZAMAZ’

Ruhani, iki ülke arasındaki ilişkilere ilişkin yeni adımlar attıklarını da belirtti. Ruhani, "Üçüncü bir ülkenin, İran ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşliğe dayanan ilişkileri etkileme gücü yok" sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal