İran Filistin'de Referandum Yapılması Çağrısında Bulundu

İran, halkın kendi kaderini belirleyebilmesi amacıyla Filistin'de Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin katılacağı bir referandumun düzenlenmesi çağrısında bulundu.

14.05.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:42)

İran Dışişleri Bakanlığı, Filistin'de Nekbe'nin (Büyük Felaket) 71. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplumun Filistin toprakları ve Kudüs'ün İsrail işgalinden bir an önce kurtarılması, Filistin halkına kendi kaderini belirleme hakkı verilmesi ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin hükümeti oluşturulması noktasında sorumlu olduğu aktarıldı.

'İSRAİL GERÇEK BİR TEHDİT HALİNE GELDİ'

Uluslararası toplumdan İsrail işgaline yönelik kararlı adımlar atılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, "Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler dahil olmak üzere tüm yerel sakinlerin katılımıyla referandum gerçekleştirilmesi konusunda gerekli koşullar sağlanmalıdır." denildi.

Açıklamada bunun yanı sıra "Büyük Felaket" olarak adlandırılan 14 Mayıs 1948'den beri Filistin topraklarında barış ve istikrarın olmadığının altı çizilerek, "Nekbe Günü'nde işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde savaş, cinayet ve işgalcilikle varlığını devam ettiren siyonist rejim denilen gayrimeşru bir varlık doğdu. Tüm bölgesel krizlerin nedeni olan bu rejim, bugün uluslararası barış ve güvenlik için gerçek bir tehdit haline gelmiştir." sözlerine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal