İran Dışişlerinden Trump'a 'Nükleer Silah Peşinde Değiliz' Yanıtı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Tahran'ın nükleer silah peşinde olmadığını, ABD'nin ise yaptırımlarla İran halkını rahatsız bir duruma sokarak bölgede gerginliğe sebebiyet verdiğini belirtti.

28.05.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:01)

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya ziyaretinde kapsamında İran'la son zamanlarda yükselen gerginliğe ilişkin, "Rejim değişikliği aramıyoruz, nükleer silah istemiyoruz, yalnızca bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum." yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

İRAN DIŞİŞLERİNDEN TRUMP'A YANIT  

İran Dışişleri Bakanı, mesajında şu şekilde konuştu:

"İran lider iAyetullah Ali Hamaney, uzun zaman önce nükleer silahları yasaklayan fetvayla nükleer silah peşinde olmadığımızı belirtti. 'B Takımı'nın ekonomik terörizmi İran halkına zarar veriyor ve bölgede gerginliğe sebep oluyor. Donald Trump'ın niyetinin ne olduğunu sözler değil eylemler gösterecektir."

ABD Başkanı Trump, Japonya ziyareti esnasında Başbakan Şinzo Abe ile İran meselesini de ele aldıklarını söyleyerek, "İran'dan birçok insan tanıyorum, bunlar harika insanlar. İran'ın aynı liderlikle harika bir ülke olma potansiyeli var. Rejim değişikliği aramıyoruz, nükleer silah istemiyoruz, yalnızca bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal