İran Dışişleri'nden Bahreyn'e: Kendisinden Büyük Tehditlere Başvurmaması Tavsiye Olunur

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin "Hürmüz Boğazı'nın bir gün dahi kapatılmasına izin verilmeyeceği" yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Bahreyn'e, kendisinden büyük tehditlere başvurmamasını öneririz." ifadesinde bulundu.

04.05.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-10:47)

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin "Hürmüz Boğazı'nın bir gün dahi kapatılmasına izin verilmeyeceği" yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Komşuluk hukuku gereği olarak bu ülkeye (Bahreyn'e), kendisinden büyük tehditlere başvurmamasını öneririz." sözlerini aktardı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, İran devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, Bahreyn Dışişleri Bakanı Bin Ahmed'in "İran'a bir gün için bile Hürmüz Boğazı'nı kapatma izni verilmeyecek" şeklindeki açıklamasını sert bir şekilde eleştirdi.

Hürmüz Boğazı'nın dünya enerjisinin transit yolu açısından önemini vurgulayan Musevi, şunları aktardı:

"İran; bu önemli ve hayati boğaz yoluyla İran halkının çıkarları güvence altına alındığı sürece, küresel enerjinin temini ve aktarılması için hayati öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın güvenliğine bağlılığının altını çizer. Komşuluk hukuku gereği olarak bu ülkeye (Bahreyn'e), kendisinden büyük tehditlere başvurmaması tavsiye olunur."

İRAN'I TEHDİT ETMİŞTİ  

Bahreyn Dışişleri Bakanı Bin Ahmed, Şarkulevsat gazetesinde dün yayınlanan açıklamasında, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması tehditleriyle ilişkin, "İran'a bir gün için bile Hürmüz Boğazı'nı kapatma izni verilmeyecek. Bu tehdit Basra Körfezi'ndeki tüm ülkelere yöneliktir" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal