İran Dış İşleri Bakanı: ABD Yaptırım Bağımlısı!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan CBS televizyonuna açıklama yaptı, Bakan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendirdi.

30.10.2018-01:07 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-01:02) İran Dış İşleri Bakanı: ABD Yaptırım Bağımlısı!

Bakan Zarif, ABD'nin Tahran'a yönelik yaptırımlarının 4 Kasım'da başlamasına ilişkin, ''Yaptırımların ekonomik etkisi olacak ama politikalarımızı değiştiremeyecek. ABD bunu öğrenmeli. ABD yaptırım bağımlısı, yaptırımların bütün sorunları çözeceğini düşünüyor ama çözmüyor.'' açıklamasını yaptı.

"ÇÖZÜM İSTİYOR AMA SONUÇ İÇİN UĞRAŞMIYOR"

Yaptırımların psikolojik etkisi olduğuna inandığını belirten Zarif, bu etkiyi daha önce hissetmeye başladıklarını ancak 4 Kasım'da devreye girecek ABD yaptırımlarının çok büyük etkisi olmayacağını düşündüğünü belirtti.

Zarif, ''Yaptırımların ekonomik etkisi olacak ama politikalarımızı değiştiremeyecek. ABD bunu öğrenmeli. ABD yaptırım bağımlısı, yaptırımların bütün sorunları çözeceğini düşünüyor ama çözmüyor.'' şeklinde konuştu.

Yaptırımların halka zarar verdiğine dikkati çeken Zarif, hükümet olarak yaptırımların halk üzerindeki etkisini en aza indirgeme yükümlüğünü taşıdıklarını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal