İran Dini Lideri Hamaney'den Ülkedeki Protestolara Yönelik Açıklama!

İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney, ülkedeki benzin zammı yönelik yapılan protestoları "geniş kapsamlı ve tehlikeli bir komplo" olarak adlandırdı.

27.11.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-13:57)

İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney, ülkedeki benzin zammı yönelik yapılan protestoları "geniş kapsamlı ve tehlikeli bir komplo" olarak adlandırdı.

İran basınında bulunan bilgiye göre Hamaney, Milis Gücü (Besiç) Haftası sebebiyle başkent Tahran'da gerçekleştirdiği açıklamada, gösterilerin bazı kesimlerce finanse edildiğini vurgulayarak, "Benzin zammı bahane edilerek ölüm ve yıkımı hedefleyen geniş kapsamlı, derin ve çok tehlikeli bir komplo İran halkı tarafından boşa çıkarıldı." diye konuştu.

Besiç ve emniyet güçleri tarafından protestoculara yapılan müdahaleden övgüyle bahseden Hamaney, olayların bastırılmasıyla ülke düşmanlarının geri adım attığını dile getirdi.

ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler yaşayan İran halkı, 15 Kasım'da benzine 3 kat zam yapıldığının açıklanmasından sonra protestolara başlamıştı.

Ülkenin birçok kentinde 3 gün devam eden gösteriler kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları ve marketlere önemli maddi hasar vermişti. Protestoculara yönelik yaptığı açıklamada 7 bin kişinin gözaltına alındığı vurgulanırken, Uluslararası Af Örgütü de protestolarda en az 143 kişinin hayatını kaybettiği bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal