Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İran Cumhurbaşkanı Türkiye ve Komşu Ülkeler Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde ABD, Fransa ve İngiltere ittifakının Suriye Rejimine yönelik ortak saldırısını 'uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal' olarak değerlendirdi

18.04.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:07) İran Cumhurbaşkanı Türkiye ve Komşu Ülkeler Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde ABD, Fransa ve İngiltere ittifakının Suriye Rejimine yönelik ortak saldırısını 'uluslararası ilişkilerde çok çirkin bir emsal' olarak değerlendirdi ve Ruhani, İran-Türkiye işbirliğinin Suriye'de gerilimin azalmasına yardım edeceği konusunda inançlı olduğunu belirtti.

Erdoğan ve Ruhani, Suriye'yi konuştu

Ruhani, Erdoğan ile görüşmesi sırasında ABD-Fransa-İngiltere ittifak güçlerinin Suriye Rejimine yönelik üçlü saldırısı hakkında "Bazı güçlü ve zorba ülkelerin istediklerinde bir başka ülkeye saldırması uluslararası ilişkilerde gerçekten çirkin bir emsal" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Tahran'ın Ankara ile devam eden işbirliğinin neticesinde Suriye'deki gerilimi azaltmaya yardım edeceğine inandığını belirten Hasan Ruhani ülkesinin her daim herhangi bir ülkede kimyasal silah kullanımına karşı çıktığını söyledi.

Fakat Ruhani saldırı iddialarını soruşturmak amacı ile görevlendirilen OPCW heyetinin bulgularını açıklamasından önce saldırının gerçekleştiği vurgusunu yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani "Hiçbir şey kanıtlanmamışken ve OPCW müfettişlerinin araştırma ve incelemelerinin sonuçlarını henüz açıklamamışken hiçbir ülkeye ve ya ülkelere bir askeri eylem izni verilmemeli" şeklinde konuştu.

RUHANİ'DEN KOMŞU ÜLKELERE: SALDIRGANLIK AMAÇLARIMIZDA YOK

Ruhani bugün başkent Tahran'da 'Ulusal Ordu Günü' nedeniyle yapılan etkinliklerde de bir konuşma gerçekleştirdi.

Törende askerlerin, savaş uçaklarının ve füzelerin geçişini ve gövde gösterisini izleyen Ruhani, İran'ın komşularına yönelik bir saldırganlık amacında olmadığını sadece savunma amacı ile gerekli olan tüm silahları üretmeyi sürdüreceğini duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kadyırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;