İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Şaşırtan Hareket! Camiyi Terk Etti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin dini lideri Hamaney'in kıldırdığı Cuma namazından sonra duaya kalmayarak camiyi terk etti.

18.01.2020-10:22 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-10:37)

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra başkent Tahran'da bulunan İmam Humeyni Musalla Cami'nde cuma namazı kıldırdı.

Hamaney namaz sonrası yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a "palyaço" ifadesiyle seslenerek, Trump'ın İran'daki protestoculara gönderdiği destek mesajına sert çıktı. Hamaney, burada "Eğer halkın yanında olsanız da bu, milleti arkadan hançerlemek için olacaktır" diye konuştu.

Namaz sırasında Ali Hamaney'in arkasında saf tutan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, duaya kalmayarak İmam Humeyni Musalla Cami'ni terk etti. Bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki gördü.

Ruhani'nin son dönemde İran'da yapılan hükümet karşıtı protestolar ve hükümeti istifaya çağıran sloganlar nedeniyle camiyi terk ettiğini öne sürülüyor. Düğer bir görüş ise bu davranışı ABD ile yaşanan gerilim ve Ukrayna uçağının düşürülmesi sonrası Tahran yönetimi arasında çatlak oluştuğunun ilk sinyali olarak değerlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal