İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nükleer Anlaşma İçin Avrupa'da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Mayıs ayında çekildiği nükleer anlaşmanın durumunu görüşmek için Avrupa'ya gitti.

02.07.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-14:56) İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Nükleer Anlaşma İçin Avrupa'da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Mayıs ayında çıktığı İran nükleer anlaşmasının durumunu konuşmak için Avrupa’ya gitti.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Avusturya’ya gidişi öncesi Tahran Mehrabad Havalimanı’nda açıklamalar yapan Ruhani, İran ile nükleer anlaşmayı sürdürmek isteyen AB’nin ilerleyen günlerde öneri paketini İran’a vereceğini bildirdi.

Avusturya ve sonrasında İsviçre’ye gerçekleştireceği ziyareti çerçevesinde İran nükleer anlaşmasının durumunun görüşüleceğini aktaran Ruhani, "ABD’nin uluslararası kuralları hiçe sayarak anlaşmadan çıkmasına Avrupa’yla müzakerelerin özel bir önemi var. AB devletleri, ABD olmadan nükleer anlaşmanın devam ettirilmesini talep ediyor. Herkes anlaşmanın devam etmesinin bölge ve dünyanın faydasına olduğunu düşünüyor ve hep beraber ABD’nin yaptığını eleştiriyor" dedi.

İran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs’ta çıkan ABD, İran’a dönük ’tarihin en ağır yaptırımlarını’ getireceğini söylemişti. Anlaşmanın iptaline bağlı olarak İran’da son aylarda ciddi ekonomik problemler meydana geliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal