İran Cumhurbaşkanı Ruhani: İran Yaptırımlara Karşın Petrol İhracatına Devam Edecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin uygulandığı yaptırımlara rağmen petrol ihraç etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

30.04.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-10:57)

Başkent Tahran'da İşçiler Haftası sebebiyle gerçekleştirilen törende konuşma yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran ekonomisini hedef alan yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptırımların doğrudan halkı etkilediğini belirten Ruhani, "Özellikle işçiler, orta ve alt gelir grubu olmak üzere direk olarak halkın etkilendiği ABD'nin zalimce ve yasa dışı yaptırımlarına maruz kaldık." sözlerini aktardı.

Yaptırımlarla mücadelenin petrole bağımlılığın azaltılması ve üretimde kendine yeterlilikle sağlanacağını vurgulayan Ruhani, "ABD, İran'ın petrol ihracatına karşı yaptırımlarla döviz gelirlerimizi düşürme niyetinde. Buna rağmen mücadelenin yolu ise üretim ve petrol dışı ihracatı yükseltmektir." sözlerini kullandı.

'ABD'Yİ DİZE GETİRECEĞİZ'

ABD'nin yaptırımlarına rağmen petrol ihraç etmeyi sürdüreceklerini söyleyen Ruhani, şunları aktardı:

"ABD'nin İran petrol ihracatını sıfıra indirme teşebbüsü yanlış ve hatalı bir karardır. Biz bu kararın uygulanmasına asla izin vermeyeceğiz. Amerikalılar, İran'ın petrol ihracatına devam ettiğini görecek. Bir yolu kapatmayı başarsalar dahi bizim için daima başka çıkış kapıları olduğunu bilmiyorlar. ABD'yi dize getireceğiz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal