İran: " Avrupa Sözünü Tutsun, Biz De Tutarız"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşma taahhütlerini askıya alma konusundaki üçüncü adımlarını cuma günü atacaklarını söyledi.

05.09.2019-00:38 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-00:28) İran: " Avrupa Sözünü Tutsun, Biz De Tutarız"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, üç yargı erki ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, cuma günü nükleer anlaşma taahhütlerini askıya almada üçüncü adımı atacaklarını söyleyerek,” Atom ve Enerji Kurumu ülkenin nükleer çalışmalarının geliştirilmesi için gerekli olan her adımı atmalıdır” dedi.

"ÖNCE AVRUPA SONRA İRAN"

İran'ın nükleer çalışmalarını Uluslararası Atom ve Enerji Ajansının belirlediği çerçeveye bağlı kalarak geliştirileceğini belirten Ruhani, Avrupa'ya yeniden 60 günlük bir süre tanıdıklarını belirterek, “ Bu süre içerisinde Avrupa taahhütlerini yerine getirirse İran da anlaşmaya tamamen dönecektir” ifadelerini kullandı.
Kararın Avrupa ile devam eden müzakerelerin sonuçsuz kalması nedeniyle alındığını vurgulayan Ruhani, Atom ve Enerji Kurumu'ndan nükleer çalışmaların geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan tüm gerekli teçhizatın temin edilmesini ve bu konuda verilmiş tüm taahhütleri askıya alınmasını istedi.

"BÜYÜK İLERLEME KAYDEDECEĞİZ"

Nükleer çalışmalarda olağanüstü ilerleme kaybedeceklerini vurgulayan Ruhani, “Yeni santrifüj çeşitlerinde büyük ilerleme kaydedeceğiz. Uranyumun zenginleştirilmesi için gerek duyulan ne varsa Atom ve Enerji Kurumu gerçekleştirsin” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal