Irak'tan Bahreyn'e Çok Sert İsrail Tepkisi

Irak Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin, İsrail ordusunun İran'a ve desteklediği milislere yönelik saldırılarını destekleyen açıklamalarına tepki gösterdi.

29.08.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-09:37) Irak'tan Bahreyn'e Çok Sert İsrail Tepkisi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Al Halife'nin, İsrail ordusunun Irak'taki Haşdi Şabi ile Suriye ve Lübnan'daki İran destekli güçlere yönelik saldırılarıyla ilgili "nefsi müdafaa" açıklaması tepkiye karşılandı.

Açıklamada, Haşdi Şabi'nin, ülke topraklarının müdafaasında silahlı kuvvetler, polis teşkilatı, peşmerge ve aşiret mensuplarının yanında yer aldığı ve terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen mücadele büyük fedakarlıklar gösterdiği kaydedildi.

Al Halife, önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İran; Devrim Muhafızları, Lübnan'daki Hizbullah, Irak'taki Haşdi Şabi güçleri ve Yemen'deki Husiler ile bize karşı savaş ilan etti. Onları vuranları ve mühimmatlarını imha edenleri kınayamayız. Bu nefsi müdafaadır." şeklinde konuşmuştu.

Haşdi Şabi'nin mühimmat deposunun bulunduğu Şuheda, Eşref, Sakr, Beled ve Kaim'deki üslerine 19 Temmuz-25 Ağustos'ta hava saldırıları gerçekleştirilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 20 Ağustos'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki açıklamasında, Irak'ta bulunan İran'a ait askeri hedeflerin geçen ay İsrail tarafından vurulduğu imasında bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal