Irak Başbakanı Abdulmehdi'den Haşdi Şabi'ye Kayyum

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Haşdi Şabi güçlerinin adını taşıyan tüm büroların kapatılması komutunu verdi.

02.07.2019-00:25 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-23:59)

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı olarak Abdulmehdi, Haşdi Şabi'ye ilişkin bir dizi talimatın ibraz edilidiği askeri kararname yayımladı.

HAŞDİ ŞABİ'YE KAYYUM

Kararnamede, Irak ordusunun bir parçası olan Haşdi Şabi güçlerinin Başkomutanın emirleri doğrultusunda hareket etme yükümlülüğü olduğu ve söz konusu yapıdan da Başbakanın atayacağı kişinin sorumlu olacağı belirtildi.

MİLİS GÜCÜNE YENİ İSİMLER

Terör örgütü DEAŞ'la savaş esnasında milis gücüne bağlı grupların kullandığı bütün isimlerden vazgeçileceği ortaya koyan kararnamede, bu isimler yerine "tugay" ve "alay" benzeri askeri tanımların tercih edileceği açıklandı.

SİVİL BÜROLARI KORUMAK İÇİN SİLAH RUHSATI

Yeni kararlara göre silahlı yapılara dahil olmak istemeyen grupların da ülke yasalarına ilişkin siyasi parti ve gruplara dönüşebileceğine yer verilen kararnamede, "Bunlar, sivil bürolarını korumak için ruhsatlı silah taşıyabilecek. Bunun dışında silah taşımalarına izin verilmeyecek." ifadesi kullanıldı.

31 TEMMUZ'A KADAR MÜHLET

Abdulmehdi, kararnamede yer alan talimatların en geç 31 Temmuz'a kadar yerine getirilmesini isterken Haşdi Şabi milis yapısıyla ilgili başka kararların da alınacağını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal