İngiltere'den Aramco Açıklaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson açıklamasında Aramco saldırısının arkasında cok yüksek bir ihtimal ile İran olduğunu düşündüklerini belirtti.

23.09.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-12:16)
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Suudi Arabistan'ın Aramco şirketine ait petrol sahasına düzenlenen saldırının arkasında çok yüksek bir ihtimalle İran'ın olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel kuruluna katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Boris Johnson, "İngiltere Aramco saldırılarında sorumluluğu çok yüksek bir ihtimal derecesiyle İran'a yüklüyor. Gerçekten de İran'ın sorumlu olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Boris Johnson "Zorluk, buna karşı küresel bir tepkiyi nasıl örgütleyeceğimizde. Amerikalı ve Avrupalı dostlarımızla, Körfez'de gerilimi düşürecek bir tepkiyi nasıl oluşturacağımız konusunda çalışacağız." açıklamasında bulundu.

İngiltere'nin askeri bir müdahaleye katılıp katılmayacağı sorusu gelmesi üzerine Boris Johnson şu açıklamalarda bulundu;
"Ne tür eyleme geçebileceğimize gelince, Amerikalıların Suudi Arabistan'ı savunmaya dönük teklifleri olduğunu görüyorsunuz. Bunu yakından izleyeceğiz. Amerikalıların veya Suudilerin bizden bir rol üstlenmemizi istemesi halinde, nasıl faydalı olabileceğimizi değerlendireceğiz. İstenmesi halinde bütün seçenekleri değerlendireceğiz. Bu tam olarak hangi planın olacağına bağlı olacak." ifadelerini kullandı.

ARAMCO TESİSLERİNE SALDIRI

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'ya ait 2 tesiste, silahlı insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlenmişti.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal