İngiltere'de Huawei Sızıntısından Suçlanan Eski Savunma Bakanı Hakkında Hapis Çağrısı

Huawei sızıntısından sorumlu tutularak Savunma Bakanlığı görevinden alınan Gavin Williamson'ın hapse atılması gündemde.

02.05.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-12:51)

CIA'in Huawei'nin Çin ordusu ve istihbaratı tarafından finanse edildiğine ilişkin bir raporu Londra'ya sunmasına rağmen İngiltere Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Çin'in teknoloji devinin 5G ağına erişimine sınırlı izin verme kararı almasını basına sızdırmakla suçlanan eski bakan hakkında bir grup milletvekili cezai soruşturma talebinde bulundu.

Liberal Demokrat Partili milletvekilleri Jo Swinson, Sir Vince Cable ve Sir Ed Davey, İngiltere'nin en üst düzey polis memuru statüsündeki Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick'e bir mektup yazarak, dün Savunma Bakanlığı görevinden alınan Gavin Williamson'ın Huawei sızıntısındaki davranışlarına ilişkin cezai soruşturma açılmasını istedi.

DEVLET SIRLARINI SIZDIRANA İKİ SENEYE KADAR HAPİS

The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre üç vekil, mektupta, sızıntının Ulusal Güvenlik Konseyi'nden kaynaklandığına ve çok hassas enformasyon içerdiğine işaret etti.

Bu nedenle Williamson'ın davranışlarının Resmi Sırlar Yasası'nın ihlali olup olmadığının belirlenmesi amacıyla cezai soruşturma gerektiğini vurguladı. Resmi Sırlar Yasası'nın ihlali, 2 seneye varan hapisle cezalandırılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal