İngiltere'de 4 Camiye Saldırı !

İngiltere'nin Birmingham Kentinde 4 camiye saldırı düzenlendi.

21.03.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-14:10) İngiltere'de 4 Camiye Saldırı !

İngiltere Birmingham'daki 4 camiye dün gece balyozla saldırı düzenlendi. Gerçekleşen saldırıda camilerin camları kırıldı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırıda 50 kişi yaşamını yitirmiş İngiltere Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Ben Wallace, Yeni Zelanda'daki gibi Müslümanları hedef alan bir terör saldırısının İngiltere'de de olabileceğini belirtmişti.

Adada, Müslüman toplumun yoğun yaşadığı kentlerden Birmingham'daki saldırılara ilişkin polis açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, dün akşam yerel saatle 22.00'de (TSİ 00.00) yatsı namazı sırasında "Qamarul İslam" ile 20 dakika sonra yine aynı bölgedeki "Al-Hijrah" Camilerine sapanla demir bilye atıldığı bildirildi.

Saldırı sonucu camların kırıldığı camilere yönelik alınan önlemler kapsamında itfaiye araçları sevk edildiğini belirten Birmingham polisi, yaralanan olmayan olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Polis, olayın görgü tanıklarına, yetkililerle iletişime geçmesi çağrısında bulundu.

İngiltere'de Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen hükümet destekli "Tell Mama" adlı kuruluş, her iki saldırıyı da kınadığını duyurdu.

Kuruluş, geçen yıl ve bu yıl ada genelinde gerçekleşen terör saldırılarının ardından ülkede Müslüman karşıtı nefret suçları ve İslamofobik saldırılarda dikkati çeken bir artış yaşandığını bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal