İngiltere, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı Cinayeti Kararını Kabul Etmedi

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Suudi Arabistan'da mahkemenin Kaşıkçı davasının sonuca bağlanmasının ardından konuya yönelik bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.

23.12.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-16:34) İngiltere, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı Cinayeti Kararını Kabul Etmedi

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Suudi Arabistan'da mahkemenin Kaşıkçı davasının sonuca bağlanmasının ardından konuya yönelik bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.
Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin korkunç bir suç olduğunu dile getiren  Raab, "Kaşıkçı'nın ailesi, vahşi cinayetiyle ilgili adaletin sağlandığını görmeyi hak ediyor. Suudi Arabistan, sorumluların hepsinden hesap sormalı ve böyle bir vahşetin bir daha asla yaşanmamasını temin etmeli." dedi.
Bununla birlikte Dominic Raab, İngiltere'nin, idam cezası uygulanmasını kınadığı da söyledi.
NE OLMUŞTU?
Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kaşıkçı'nın İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürülmesine yönelik yürütülen davada, 5 sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise toplam 24 yıl hapis cezası verildiğini dile getirmişti.
Veliaht Prens Bin Selman'a yakınlığıyla tanınan Suud el-Kahtani'nin haricinde eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'ye yönelik herhangi bir suçlama söz konusu olmamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal