İngiltere Parlamentosu Bugün Yeniden Toplandı

İlgiltere'de Boris Johnson'ın kararı ile tatil edilen ve dünü mahkeme kararı ile tatil kararı ertelenen İngiltere parlamentosu bugün yeniden toplandı.

25.09.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-17:45)

İngiltere'de yüksek mahkeme kararı ile parlamento'nun 5 hafta tatil edilmesini hukuksuz buldu ve İngiltere Başbakanı Boris Johhnson'ın aldığı kararı bozdu. Bu karardan sonra parlamento bugün yeniden toplandı.

İngiltere'de muhalif vekiller Boris Jonson'ın istifa etemsi gerektiğini dillendirirken, Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Brexit planını uygulayacağını duyurdu.

PARLAMENTO NASIL TATİL EDİLMİŞTİ

İngiltere Anayasa Mahkemesinden Başbakan Boris Johnson'a kötü haber geldi. İngiltere Başbakanı Johnson'ın parlamentoyu 5 hafta tatil etmesi hukuka aykırı bulundu.

Alınan kararda Kraliçe II Elizabeth'in Başbakan Boris Johnson'ın tavsiyesine uyması ve parlamentonun tatil edilmesinin hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

İngiltere Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar ile birlikte İngiltere parlamentosunun kısa bir süre içerisinde tekrardan toplanacağı kaydedildi.

İngiltere parlamentoda Bretix sürecin'deki anlaşmazlık sonrası İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 5 hafta tatil etmişti.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal