İngiltere, Irak'taki Personeli İçin Tehdit Seviyesini Yükseltti

ABD’nin personelini Irak’tan çekme kararı almasından sonra İngiltere de, ülkede bulunan askeri birlikler ve diplomatlar için tehdit seviyesini yükseltti.

16.05.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:00)

ABD’nin personelini Irak’tan çekme kararı almasından sonra İngiltere de, ülkede bulunan askeri birlikler ve diplomatlar için tehdit seviyesini yükseltti. Verilen karara, İran’dan kaynaklanan güvenlik risklerinin yükselmesi gerekçe gösterildi.

Sky News tarafından yayınlanan habere göre, Irak’taki İngiliz personeli yükselen güvenlik riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İngiltere bunun yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki personeliyle ailelerinin de artırılmış alarm durumunda olduğunu kaydetti.

İRAN'IN BÖLGEDE HAREKETE GEÇTİĞİ İDDİA EDİLDİ  

Bir hükümet görevlisi, İran ya da milislerinin bölgedeki İngiltere, ABD ve diğer müttefik kuvvetlere karşı harekete geçme olasılığının yükseldiğine inandıklarını belirtti.

İngiltere’nin bu kararının, ABD hükümetiyle-İran arasında gittikçe yükselen gerilimden sonra Washington tarafından duyurulan ‘güvenlik endişesiyle’ benzer olduğu belirtiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal