İngiltere Başbakanı May'den Putin'e G-20'de Sert Mesaj

İngiltere Başbakanı Theresa May, çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’ya düzenlenen kimyasal saldırının faillerinin adalet önüne çıkarılmaları için her türlü gayreti göstereceklerini ifade etti

28.06.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-14:26)

Osaka’daki G20 Zirvesi marjında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği ikili görüşmeden önce BBC’ye konuşan May, geçen sene İngiltere’nin Salisbury şehrinde Skripal ile kızına düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere’nin Rus askeri istihbaratında çalıştığını ileri sürülen iki kişinin düzenlediğini iddia ettiği saldırıyı “aşağılık” diye tanımlayan May, “Rusya kendi vatandaşlarının iadesine izin vermiyor fakat bu iki kişi için Avrupa tutuklama emri çıkarıldı ve Rusya’nın dışına adım atmaları durumunda adalet önüne çıkarılmaları için her türlü gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın bir an önce “eylemlerinin farkına varması” gerektiğini ifade eden May, “Rusya dünya çapında istikrarı bozucu davranışlarına bir son vermeli. Buna dezenformasyon ve siber saldırılar da dahildir.” sözlerini aktardı.

Diğer yandan G20 Zirvesi'nden basına yansıyan fotoğraflarda May ile Putin’in ikili görüşme öncesi el sıkıştıkları sırada İngiliz Başbakan'ın gülümsememesi ve son derece ciddi bir yüz ifadesi takınması dikkati çekti. Görüşmenin sonrasında bir açıklamada bulunulmadı.

SKRIPAL OLAYI 

İki ülke arasındaki ilişkiler geçen sene Salisbury'de çifte ajan Skripal ile kızı Yulia'nın kimyasal bir madde ile zehirlenmesinden sonra iyice gerilmişti.

Söz konusu olaydan Rus askeri istihbarat servisini sorumlu tutan ve iki Rus'un isimleri ile resimlerini yayımlayan İngiltere, kendi başlattığı kampanya ile çeşitli ülkelerde 100'den fazla Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

Tedavilerinden sonra taburcu edilen Skripallerin nerede tutulduğu belirsizliğini koruyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal