İngilizlerin İdlib İftirası! Türkiye'nin Planı Bu Dediler

İngiliz The Economist dergisi yine Türkiye karşıtı bir yazı yazdı. Hatay'ın 1939'da Türkiye'ye katılmasına değinen dergi, Türkiye'nin İdlib için de aynısını yapmak istediğini yazdı.

19.09.2018-16:46 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-16:31) İngilizlerin İdlib İftirası! Türkiye'nin Planı Bu Dediler

Fırat Kalkanı Harekatı ardından Zeytin Dalı operasyonu ile güneyindeki terör unsurlarını temizlemek için harekete geçen Türkiye, bölgede çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu harekatlar bazen Batı medyası tarafından 'işgal' olarak isimlendirilse de Türkiye, bölgedeki masumların emniyetini tesis ediyor.

Terör örgütlerinin işgali altında olan El Bab, Afrin gibi yerleri özgürleştiren Türkiye, Londra merkezli The Economist tarafından hedef alınarak 'işgal gücü' olarak ifade ediliyor.

"HATAY SURİYE'YE AİT"

Özellikle 17 Eylül'de yapılan Soçi zirvesinin ardından elde edilen diplomatik başarıyı değerlendiren The Economist, yayınlanan yazıda skandal sözlere yer verdi. 1930'da Hatay'ın Türkiye tarafından Suriye'den ayrıldığı belirtilen dergide, özellikle İdlib için gene aynı sonun düşünüldüğü kaydedildi.

Yazıda şu sözlere yer verildi: "Esed hükumeti, Türkiye'nin 1930'larda Hatay'ı Suriye’den koparması gibi, şimdi de İdlib tarafında askeri varlığını güçlendirmesinden çekiniyor"

The Economist geçmişte de Türkiye karşıtı yazılara yer veren yazıları paylaşmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal