İngiliz Parlamentosu Brexit'i Onaylamazsa, AB'den Çıkış Ertelenecek

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, Brexit'in mecliste kabul edilmemesi durumunda hükumetin AB'den çıkışı erteleyebileceğini söyledi.

07.03.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-14:14) İngiliz Parlamentosu Brexit'i Onaylamazsa, AB'den Çıkış Ertelenecek

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, milletvekillerinin gelecek hafta gerçekleştirilecek oylamada hükümetin Brexit anlaşmasını reddetmeleri halinde, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılışını ertelemek mecburiyetinde kalabileceğini söyledi.

HER ŞEY MİLLETVEKİLLERİNİN KARARINA GÖRE ŞEKİLLENECEK

İngiltere Başbakanı Theresa May 25 Şubat'ta Brexit anlaşmasının revize edilmiş şekli ile alakalı mecliste gerçekleştirilecek oylamayı 12 Mart'a dek ertelemişti. İngiltere'nin AB'den 22 gün içerisinde ayrılması düşünülüyor fakat milletvekilleri anlaşmayı reddederse, bunun nasıl ve ne zaman olacağı ile alakalı şüpheler meydana çıkacak.

"AB'DEN ZAMANINDA AYRILMAMIZ İÇİN SON ŞANS"

Hammond "Salı günü gerçekleştirilecek kritik oylamayı kazanamazsak, sürenin uzatılmasına ve belirsiz bir neticeye, İngiltere ekonomisi ve ülke çapında halk için daha fazla belirsizliğe sebep olabilecek meclis sürecine gireceğiz" dedi.

Hammond "Meslektaşlarımın bu anlaşmayı kabul etmemenin sonuçları hususunda düşünmeleri çok önemli. Bu, anlaşmayı yapabilmemiz ve AB'den vaktinde ayrılmamız için son şans" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal