İngiliz Milletvekilleri Assange'ın İsveç'e İade Edilmesini Talep Etti

İngiliz milletvekilleri, Theresa May yönetiminden, birkaç senedir yaşadığı Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde tutuklanan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı İsveç'e iade edilmesini talep etti.

13.04.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-11:38) İngiliz Milletvekilleri Assange'ın İsveç'e İade Edilmesini Talep Etti

İngiltere'de yaklaşık 70 milletvekili, İsveç hükümetinin iadesini istemesi durumunda Julian Assange'ın bu ülkeye iade edilmesi amacıyla İngiliz yönetimine çağrıda bulundu.

'SUÇLULUĞUNA İNANMIYORUZ'

İşçi Partisi Milletvekili Stella Creasy, İçişleri Bakanı Sajid Javid'e ithafen paylaştığı açıklamada, "Assange'ın iade talebinde bulunulması halinde İsveç'e iade edilmesini sağlayacak eylemi yapmak için elinizden geleni yapmanızı talep ediyoruz. Tecavüz iddiasına ilişkin resmi soruşturmanın sonuçlanabileceği ve uygun olduğu takdirde bir suçlamada bulunabileceği bir yargılama yapılabilir. Tabii ki suçluluğunu kabul etmiyoruz. Fakat gerekli sürecin izlenmesi ve şikayetçinin adaletin yerine getirildiğini görmesi gerektiğine inanıyoruz" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal