İki Ülke Arasında Tansiyon Yükseliyor! Rusya'dan İsrail'e Uyarı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail'in tehditlerine cevap verdi. Lavrov, "İsrail'in Suriye ve Irak'la alakalı saldırı planları konusunda İsrail'i uyarıyoruz" dedi.

29.09.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 29.09.2018-15:06) İki Ülke Arasında Tansiyon Yükseliyor! Rusya'dan İsrail'e Uyarı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler’de (BM) yapılan toplantı ve ardından gerçekleştirdiği ikili görüşmeler ile alakalı açıklamalar yaptı. Lavrov’un hedefinde Amerika, İsrail ve Batılı devletler vardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Akdeniz’de düşürülen Rus uçağının sorumlusu olarak kabul edilen İsrail’i, Filistin ve Lübnan meselelerinde sert bir biçimde ikaz etti. Birleşmiş Milletler’in 73. oturumu ile alakalı fikir beyan eden Lavrov, Rusya için önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

LAVROV İSRAİL'İ SERT BİR DİLLE UYARDI

İsrail Devlet Başkanı Benyamin Netenyahu’nun İsrail’in Irak, Suriye ve Lübnan’da eylemlerinin devam ettireceğini açıklamasını değerlendiren Lavrov, "Beyrut havaalanı etrafında, Suriye’de yada Irak’ta güdümlü füzelerin İsrail'e karşı kullanılacağına yönelik iddialar ve buna karşı İsrail’in bu tehdit iddialarına karşı saldırı planları hususunda İsrail'i uyarıyoruz. Bu kalkışma, BM güvenlik konseyi kararlarının açık ihlali olur. Uluslararası hukukun çiğnenmesine kuvvetle karşı geleceğiz. Bu hususuta ilgilileri BM güvenlik konseyi kararlarına uyması hususunda uyarıyoruz" diyerek sert bir biçimde İsrail’i uyardı.

''İRAN'A KARŞI ULUSLARARASI İTTİFAK VAR''

Lavrov, "Tahran’a karşı Orta Doğu’da stratejik bir ittifakın kurulduğunu biliyoruz. Suriye, Irak ve Yemen’de istikrarsızlığa neden oldular. Onlara göre şimdi sıra İran’da. Geçmişi güçlü bir tarihe ve önemli bir nüfusa dayanan İran’ın kafese sıkıştırılamayacağını zannediyorum. Muhtemelen bazı hallerde tarafların masaya oturması lazımdır. İran’a karşı durulan olumsuz tavırlar, bölgede istikrarsızlığa neden oluyor. Çok uzun zamandır savunduğumuz gibi İran’ın da dahil oldığı bir platformda bir araya gelmeliyiz. Körfez devletleri, İran, Arap Devletleri Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, ABD, AB, Rusya ve Çin gibi taraflar bir araya gelerek bu problemi tartışmalı" ifadelerini kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal