İdlib'de Rus Zulmü: 541 Bin Kişi Yerinden Edildi

Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın İdlib'e saldırıları nedeniyle kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 541 bine çıktı.

28.01.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-17:50) İdlib'de Rus Zulmü: 541 Bin Kişi Yerinden Edildi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları sebebiyle son 24 saatte 39 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına sığınırken, kasım 2019'dan bu yana yerinden edilenlerin sayısı 541 bine yükseldi.

Bölgede göç verilerine ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'ın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, saldırıların yoğunlaşması nedeniyle İdlib'in Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgelerinden göç, artarak sürüyor.

Esed ordusu ile İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 24 saatte 39 bin 377 sivil daha yerinden edildi.

Yerinden edilenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken, bir kısmı da Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor.

İdlib'in güneyi ve güneydoğusu ile Halep'in batı ve güney kırsalındaki yerleşimlerinden kasım 2019'dan bu yana 541 bin sivil yerinden edildi.

Bunun yanı sıra Halep'in batı ve güney kırsalındaki Daret İzze, Etarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göç hız kesmeden sürüyor.

İdlib'deki kampların dolması, yeni çadır kurulacak alan ile altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil, sığınacak yer bulmakta zorluk yaşıyor.

Saldırılardan kaçarak evsiz kalan ve temel yaşam malzemelerini temin etmekte zorlanan binlerce aile, yardım bekliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal