İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Yoğun Saldırılar Devam Ediyor

Esed rejimi ve yabancı terör grupları, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde yoğun saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

30.04.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-11:23)

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları kapsamında sivil yerleşimlere sık sık hava ve kara saldırıları düzenlemeyi sürdürüyor. İdlib mutabakatından bu zama kadar ilk kez varil bombasının da kullanıldığı saldırılarda 2 sivil yaşamını yitirdi, 3 sivil iseyaralandı.

İdlib'in güneydoğusunda bulunan Abidin, Ureynibe, Termala ve El Habit köylerine, Hama'nın kuzey kırsalında Latamne ve Kifrenbude bölgesine, Hama'nın batı kırsalında El Sahır, Bab el Taka, El Uremye, El Tüveyne, El Havice ve El Huveyz köylerine sık sık hava ve kara saldırıları gerçekleştiriliyor.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Esed rejimine ait bir savaş uçağının Abidin ve Ureynibe köylerine düzenlediği saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil ise yaralandı.

VARİL BOMBALI SALDIRI DÜZENLEDİLER

Esed rejimine ait helikopterler, İdlib mutabakatının imzalandığı 17 Eylül 2018 taritihinden beri ilk kez varil bombalı saldırı gerçekleştirdi.

Bunun yanı sıra, Kifrenbude ilçesi, El Kassabiyye ve El Habit köylerini hedef alan hava saldırılarındans sonra, bu yerleşimlerde ikamet eden az sayıda sivil de beldeden göç etmek zorunda kalıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal