Huawei Yasağının Google'a Faturası 425 Milyon Dolar

Nomura Instinet tarafından yayımlanan rapora göre Google'ın Huawei'nin Android lisansını durdurması, teknoloji devine 425 milyon dolar gelir kaybetmesine neden olacak

29.05.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-12:54)

Google’ın Huawei’nin Android lisansını durduğu ve yeni nesil Huawei akıllı telefonların Android işletim sistemi de dahil olmak üzere Google servislerinden yararlanamayacağı kararından sonra genel kanı Huawei'nin zarar göreceği doğrultusunda olsa da, Google'ın da bu kararla beraber büyük zarar gördüğü belirtildi.

Dünyanın en fazla akıllı telefon satan ikinci şirketi olan ve dünya üzerinde etkin olarak kullanılan 500 milyon akıllı telefonu olan Huawei, Google'ın Play Store üzerinden 2018 senesinde elde ettiği 7 milyar dolarlık gelirin 388 milyon dolarını kapsıyor.

GOOGLE'IN ZARARI 425 MİLYON DOLAR  

Webtekno'da yayınlanan habere göre Nomura Instinet, Google’ın tüm zararının sadece bu olmayacağı yönünde. Huawei’nin Android lisansını durdurmasının Google’a faturası 425 milyon dolar civarında olacak.

Huawei cihazlarda Android işletim sistemini kullanmayacak olması, Google'ın akıllı telefon sektöründe tekrardan konumlandırılmasına neden olacak. 500 milyon Huawei telefonun yüzde 52’si Çin’de kullanılıyordu. Bu cihazlar Google hizmetlerine ulaşamasalar da Android işletim sistemi kullanıyorlardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal