Hong Kong'da 6 Gün Aranın Ardından Okullar Yeniden Açıldı

Hong Kong'da yaşanan protesto gösterilerinden dolayı verilen 6 günlük aranın ardından ilk ve orta dereceli okullar bugün eğitime başladı.

20.11.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-13:42)

Hong Kong merkezli South China Morning Post (SCMP) gazetesinde yer alan haberde, polis, Polytechnic Üniversitesi'nde olayların başladığı pazar gününden bu yana şehirde yaklaşık 1100 kişinin gözaltına alındığı ve yüzlerce kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

Üniversitede 100'den az sayıdaki protestocunun polis kuşatması altındaki bekleyişi devam ederken, polisin, kaçışları önlemek amacıyla üniversite çevresini güvenlik kordonuna aldığı bildirildi.

Eğitime 6 günlük aranın ardından, okul forması giyen maskeli yaklaşık 100 öğrencinin, şehrin bazı caddelerinde trafiği engelleyerek gösteri yaptığı belirtildi.

Göstericilerin şehirdeki bazı yolları trafiğe kapatması, otobüs ve tren seferlerini engellenmesi nedeniyle trafik ve toplu taşımada aksaklıklar yaşandığı, bazı tren istasyonlarının ise önceki protestolardan kaynaklanan hasar nedeniyle kapalı olduğu kaydedildi.

Hong Kong Ulaşım Departmanı yetkilileri, Hong Kong ve Kowloon'u birbirine bağlayan Cross-Harbour Tüneli'nin kapatılmasının ardından trafiği rahatlatmak için ücretsiz feribot ve otobüs seferleri koydu.

Hükümet yetkilileri, trafiğin aksadığı gerekçesiyle işverenlere, mesai saatlerini esnetmesi çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal