Hollanda'da Skandal Yarışmaya İzin!

Hollanda'da aşırı sağcı Genel Başkan Wilders'in parlamento binasında gerçekleştirmek istediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına, güvenlik riski taşımadığını belirterek izin verildi.

13.06.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-10:17)

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV) Dick Schoof, radikal sağcı Genel Başkan Geert Wilders'in parlamento binasında gerçekleştirmeyi hedeflediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına izin verdi.

"GÜVENLİK RİSKİ YOK" DEDİLER

Dick Schoof, Aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) gerçekleştirmek istediği karikatür yarışması ile alakalı herhangi bir emniyet risk unsurunun bulunmadığını belirtti.

Radikal sağcı Genel Başkan Geert Wilders'in, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden duyurduğu bu gelişme, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü tarafından da doğrulandı.

PARLAMENTO BİNASINDA DÜZENLENECEK

Sözcü Schoof, karikatür yarışması ve sergisinin sıkı güvenlik tedbirlerinin bulunduğu parlamento binasında kapalı bir yerde düzenleneceği için, güvenlik açısından risk oluşturmadığını ifade etti.

Sözcünün bu açıklamasının sonrasında, aşırı sağcı genel başkanın gerçekleştireceği karikatür yarışması ve sergi konusunda elzem bir engel kalmadığı aktarılıyor.

"MUHAMMED'E OLAN SEVGİSİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN FAZLA"

PVV lideri Geert Wilders, siyasi partilere tanınan parlamento binasında senede bir gün etkinlik yapma hakkını, karikatür yarışması için kullanmak için Hollanda Meclis Başkanı Hatice Arib'e müracaat etti.

Aşırı sağcı genel başkan, müracaata müspet karşılık veren Fas kökenli Meclis Başkanı'nın, daha sonra işlemleri gereksiz yere uzattığını iddia etti.

Hollanda Meclis Başkanı  Arib'in Müslüman geçmişine vurgu yapmaya çalışan Genel Başkan Wilders, "Muhammed'e olan sevgisi, düşünce özgürlüğünden daha fazla" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal