Hollanda'da Fare İstilası Meydana Gelebilir

Avrupa Birliği kuralları çerçevesinde kimyasal böcek ilaçları için getirilen yasağın ardından Hollanda’da fare sayısında büyük bir artış yaşandı. Kimyasal ilaçlardan daha iyi bir alternatif olmadığını vurgulayan uzmanlar, ‘’ Hollanda için büyük bir felaket kapıda’’ uyarısında bulundu.

19.08.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-13:22) Hollanda'da Fare İstilası Meydana Gelebilir

Hollanda Hayvan Zararlıları Bilgi ve Danışma Merkezi (KAD), Hollanda için kritik uyarıda bulundu. KAD tarafından yapılan açıklamada, eğer önlem alınmazsa Hollanda’da büyük bir fare salgını meydana gelebilir.

KİMYASAL İLAÇLARDAN DAHA İYİ BİR ALTERNATİF YOK  

Uzmanlar, Hollanda'nın karşı karşıya kaldığı tehlikenin sebebi olarak, AB tarafından kimyal böcek ilaçlarının yasaklanmasını gösterdi.
KAD'a göre, şehirlerde şu an fare ve sıçan sayısı ciddi bir artış gösterirken, çözüm için kimyasal ilaçlardan daha iyi bir alternatif yok.
Yerel sağlık kuruluşları, 2017'den bu yana, Amsterdam'daki sıçan sayısının yüzde 25'e, Rotterdam'daki sayının ise 2 katına çıktığını belirtti.

‘’HOLLANDA İÇİN BÜYÜK BİR FELAKET KAPIDA’’  

Bitki Koruma Ürünleri ve Biyositlerin Yetkilendirilmesi Kurumu'nun (CTBG) önerisiyle, 2014 yılında fare zehrini de kapsayan kemirgen öldürücülerin yasaklanması kararlaştırıldı.

Bu kimyasalların çevre ve özellikle de yırtıcı kuşlara zarar ciddi verdiği belirtilerek, 2023'ten itibaren hiçbir şekilde kullanımına izin verilmeyeceği açıklandı. KAD'a göre, bu karar Hollanda için "büyük bir felakete" neden olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için tıklayınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal