Hollanda da İslam Karşıtı PEGIDA Eylemi

Hollanda'da İslam karşıtı bir örgüt olan PEGIDA, cami önünde eylem yaptı. Cami cemaati ise büyük bir olgunluk sergileyerek olayları görmezden geldi.

17.01.2019-12:01 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-12:46) Hollanda da İslam Karşıtı PEGIDA Eylemi

Hollanda'da yapılan İslam karşıtı eylemde, caminin civarındaki geniş alana kapalı ve yüksek barikatlar kurularak alınan yoğun güvenlik tedbirlerinin haricinde çok sayıda polis vazife yaptı.

PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPILDI

Caminin girişinin karşısında gerçekleştirilen protesto ardından PEGIDA hareketi üyelerinin provokatif açıklamalarına kapalı alanın dışında barikatların ardından tepki gösteren bazı semt sakinleri ile polis arasında kısa süreliğine arbede oldu. Polis arbedede 2 kişiyi gözaltına aldı.

"ONLARI GÖRMEZDEN GELİYORUZ"

Abi Bakir İssidik Cami Vakfı Basın Sözcüsü Jamal Houri, PEGIDA'nın gerçekleştirdiği protestolar ve açıklamalarla provokatif bir grup olduğunu söyledi.

Houri, "Eylem olarak seçtikleri alan provokatif olsa dahi biz cami idaresi ve cemaati olarak onların provokasyonuna gelmeyerek onları bütünüyle görmezden gelme kararı verdik. Bu onlara verebileceğimiz en iyi cevaptır. Çünkü verilen ilgi onların lehine olacaktır." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal