Hizbullah Lideri Nasrallah: Trump'ın Aşağıladığı Suudi Kralı'na Acıdım

Lübnan halkına seslenişi esnasında IŞİD'in Suud ve ABD tarafından yaratıldığını ve Vahabilik'e dayandığını söyleyen Hizbullah lideri, "Suudi Kralı Selman'ı sevmem, ama Trump'ın onu nasıl aşağıladığını duyunca kalbim parçalandı" sözlerini aktardı.

03.05.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-15:21)

Lübnanlı Şii örgüt Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, dün gece video aracılığıyla yaptığı konuşmada, IŞİD'i ABD ile Suudi Arabistan'ın ortaya çıkardığını belirtti.

Nasrallah bununla beraber ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Kralı Selman'la alay edişini duyduğunda Selman'ı sevmemesine rağmen onun için üzüldüğünü ifade etti. Trump'ın Selman'a telefon açıp yüz milyon dolar kopardığını anlatırken Suudi Kralı'nın taklidini de yapmasına tepki gösteren Nasrallah, şu şekilde konuştu:

'HALKIN PARASINI TRUMP'A NASIL VERİYORSUN?'

"Kral Selman'ı sevmem, fakat Trump'ın onu nasıl aşağıladığını duyunca kalbim parçalandı." diyen Hizbullah lideri, Trump'ın telefon açmasından sonra Selman'ın 500 milyon dolardan fazla parayı çıkarıp vermesini de "Suud ailesi Trump'a böyle bir para ödeme hakkını nereden buluyor, ortadaki para Arap Yarımadası halklarının malvarlığıdır" şeklinde sorguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal